Jiwar gaat ruim 1,6 mln woningen ontwikkelen

Vastgoedonderneming Jiwar, onderdeel van de Saudi Bin Laden Group, gaat de komende 10 jaar in totaal 1,6 mln extra woningen ontwikkelen op verschillende locaties in Saoedi-Arabië. De Golfstaat behoort tot de top 10 van de meest aantrekkelijke landen voor vastgoedontwikkelaars. Dat blijkt uit een artikel uit het nieuwsmedium TradeArabia vandaag, exclusief voor de lezers van Vastgoedjournaal geselecteerd uit haar internationale nieuwsdienst VJ Headlines.

Jiwar heeft uitzicht op een totaal projectenpijplijn van maar liefst 469.5 miljard dollar. CEO Saleh bin Abdullah Al Habib van Jiwar Real Estate Management & Marketing: "Jiwar zal zich vooral richten op de ontwikkeling van premium- en betaalbare huisvesting door het gehele land". De locaties waar Jiwar naar kijkt zijn onder meer Riyadh, Jeddah, Mekka, Medina, Dammam en Al Khobar. Die markten gelden als de top van Saoedi-Arabië en herbergen 83 procent van de totale woningmarkt.

Jiwar is momenteel betrokken bij de realisatie van de Al-Bait Abraj Towers in Mekka. De 595-meter hoge toren zal met een totaal oppervlakte van 1,5 miljoen m2 gelden als het hoogste en grootste hotel in de wereld. Lees dit artikel HIER in VJ Headlines.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021