SnowWorld: ‘Het is een zaak van economisch belang versus milieu’

Skihalexploitant SnowWorld heeft grootste plannen met de hallen in Landgraaf en Zoetermeer. Maar niet iedereen is hier blij mee. VJ sprak hierover met Wim Moerman, cfo SnowWorld.

Voor een bedrag van zo’n €10 miljoen wil SnowWorld de langste piste in Zoetermeer 100 meter verlengen tot 300 meter. Het traject met de gemeente is afgerond, maar nu is het wachten op een eventueel proces bij de Hoge Raad en daar zijn wat zorgen om.

Overzichtelijk stukje proces
“In de gemeenteraad waren er maar liefst 35 voorstemmers en maar 5 tegen”, zegt Moerman tegen VJ. “Nu wordt de vergunning gepubliceerd en kunnen tegenstanders een beroep indienen bij de hoge raad. Wij weten bijna zo goed als zeker dat dat ook gaat gebeuren, omdat er al jaren een groep mensen tegen onze plannen is. Al sinds 2008 zijn we bezig met de bestemmingsplannen en we hebben al veel doorstaan. Nu rest alleen nog een overzichtelijk stukje proces, dus daar staan we positief tegenover.”

Economie vs. milieu
Als er inderdaad bezwaar wordt ingediend is het de verwachting dat dit over zo’n zes maanden is afgerond. “We verwachten dat we in het voorjaar kunnen starten met de bouw en alles in september volgend jaar kunnen afronden. Het is een langdurig proces geweest en de weg naar de Raad van State staat nu nog open, dus wij verwachten dat er wel geprocedeerd gaat worden. Het is een soort battle tussen economisch belang en natuur/milieu”, vertelt Moerman.

De verlenging van de baan moet SnowWorld onderscheidend maken in Nederland en een hele andere dimensie geven. “De verlenging van 100 meter is echt een substantiële andere beleving dan nu mogelijk is. Het is dan ook een investering van €10 miljoen. We verwachten hiermee veel meer bezoekers te trekken en het maakt ook het houden van wedstijden mogelijk”, besluit Moerman.

SnowWorld is ook internationaal druk in de weer. Zij hebben vergevorderde plannen voor het ontwikkelen van skihallen in de omgeving van Barcelona en Parijs. 

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special