‘Het einde van de standaard verkoopbrochures is wat ons betreft nabij’

In dit digitale tijdperk is het ook voor makelaars belangrijk om op te vallen. Woningzoekers, maar ook verkopende partijen, oriënteren zich veelal op internet. Door de populariteit van generieke platforms zoals Funda is het minder eenvoudig om je als makelaar te onderscheiden. Om interesse te wekken is het daarom van belang om te werken met innovatieve tools. Online maar zeker ook offline. Micha Pieterman, co­founder Yisual, springt hier op in door afscheid te nemen van de standaard (verkoop)brochures. 

“Wij verzorgen professionele maatwerk brochures die anders zijn dan de gebruikelijke standaard brochures”, vertelt Pieterman aan VJ. “Met Yisual kunnen makelaars in korte tijd fraai vormgegeven brochures aanmaken voor het hele woningaanbod.”

Niet handigmatig
Pieterman vertelt dat een makelaarskantoor een eigen look en feel kan kiezen voor de brochures. “Onze designers maken eerst een professioneel ontwerp afgestemd op de wensen en huisstijl van de makelaar. Elke woning uit de portefeuille krijgt vervolgens automatisch een eigen brochure. Omdat je niet handmatig alles in hoeft te vullen scheelt dit enorm veel werk voor de makelaar. Door middel van koppelingen met Realworks, Venum, Goes & Roos, EyeMove, Skarabee en Yes​co haalt Yisual de woninginformatie binnen vanuit het CRM en verwerkt de gegevens automatisch in de brochure. Hierdoor hoef je dus gegevens niet over te typen of foto’s opnieuw te plaatsen.”

Online en offline
Vervolgens kunnen de brochures worden geprint of gedrukt, maar de brochure is ook geschikt voor internet. “Onze online viewer geeft de brochure de uitstraling van een echt boek. Naast brochures kan de makelaar met onze generator ook automatisch slideshows, video’s, raampresentaties, koop​ en huurovereenkomsten en taxatierapporten maken", vertelt Pieterman.  

350 makelaars
VJ vroeg aan Pieterman voor wie deze tool interessant is. Hij antwoordt hierop: “Het is vooral bedoeld voor woningmakelaars met meer dan 50 objecten in de portefeuille. Het kan ook interessant zijn voor bedrijfsmakelaars als zij vaak soortgelijke objecten in de verhuur of verkoop zetten. Op dit moment werken er al ruim 350 makelaars met Yisual.”

kijk voor meer informatie op www.yisual.com/woningbrochures of neem contact op met Micha Pieterman via micha@yisual.com.

Dit artikel is al eerder gepubliceerd op 12 oktober 2015. 

Reacties

Lees onze special over Energietransitie