Flinke uitbreiding voor winkelcentrum Obergon in Winsum

Winkelcentrum Obergon in Winsum krijgt een stevige facelift. Er komen een Etos en een Gall & Gall en de bestaande Albert Heijn wordt een stuk groter (1600 m2). Dat meldt beheerder Compact Real Estate Services (CRES). Verwacht wordt dat het nieuwe winkelcentrum volgend jaar zomer klaar is.

Ook het terrein rondom het complex krijgt een makeover: de gemeente richt het in als aantrekkelijke buitenruimte met een voorterrein met bankjes en een vlonder langs het water, via een brede trap te bereiken. Dit alles nodigt uit er langer te vertoeven. Er komt voldoende parkeergelegenheid en er blijft ruimte voor de weekmarkt. De speelvoorzieningen aan de noordzijde worden versterkt met onder meer een multifunctionele speelveld voor jongeren. De jongeren gaan zelf aan de slag met het vernieuwen van hun eigen ontmoetingsplek. Met Stichting Speelweide Obergum-Noord en de jongeren van de Jongerenontmoetingsplek is veel overleg geweest over de herinrichting, net als met een speciaal voor dit doel opgerichte klankbordgroep van omwonenden en ondernemers.

Herinrichting

De verbouw en uitbreiding van Obergon en de herinrichting van de ruimte eromheen vormen de laatste fase van de herinrichting van de noordzijde van het winkelgebied van Winsum. Die begon in 2012 met als doel het gebied te versterken en de bereikbaarheid te verbeteren. Ook de nieuwe Onderdendamsterweg, gereed in 2014, maakt er deel van uit. Met het nieuwe Obergon zal in 2016 de totale herinrichting zijn afgerond. De herinrichting is mede mogelijk dankzij financiële bijdragen van de provincie Groningen en de Regio Groningen-Assen.

Bij de foto's: ontwerp is van Steven van der Goes architecten, Rotterdam, visualisaties: WAX

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special