‘We zijn veel meer dan alleen een zoekmachine'

Wie op zoek is naar het meest volledige aanbod aan commercieel vastgoed die kan niet om debedrijfsmakelaar.nl heen. Met een snel doorzoekbaar aanbod van meer dan 33.000 objecten staat debedrijfsmakelaar.nl onbetwist aan de top. Ook op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en prijs/prestatieverhouding voor zowel de zoeker als de aanbieder van beschikbaar te huur of te koop staand vastgoed, loopt debedrijfsmakelaar.nl voorop.

"Maar we zijn veel meer dan alleen een zoekmachine", zegt Bert Mulder, initiatiefnemer van debedrijfsmakelaar.nl die zijn geografische wortels in Enschede heeft. "Wij willen ook scoren met gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Zoekers kunnen op alle mogelijke manieren het gewenste aanbod doorzoeken maar ze kunnen ook gratis zoekprofielen aanmaken. Dit wordt dan dagelijks automatisch gematcht met het nieuwe aanbod wat door de makelaars is ingevoerd. Daar wordt nu al regelmatig gebruik van gemaakt. Zo blijven de bezoekers bij ons op de site en de makelaars houden haar aanbod onder de aandacht. "

Het grote, continu verversbare aanbod van debedrijfsmakelaar.nl dat ook via de druk bezochte portal van Vastgoedjournaal.nl is te benaderen, is voor makelaars zeer interessant. Mulder: "Niet alleen is het voor hen veel voordeliger om bij debedrijfsmakelaar.nl aan te sluiten dan bij andere zoekmachines, ook houden makelaars de vrijheid om het aanbod in hun eigen website te integreren waarbij hun eigen aanbod bovenaan de lijst met zoekresultaten terechtkomt. Er hoeft geen andere software te worden aangeschaft. Het invoeren en beheren van nieuw aanbod kan via hun eigen inlogsystemen. Voor slechts € 75 per maand kunnen partijen onbeperkt hun aanbod via debedrijfsmakelaar.nl erop zetten. Ook rekenen wij geen implementatiekosten. En daarvoor krijgen ze dezelfde tot veel meer exposure."

Sterk onderscheidend met ander betaalde zoeksystemen is dat zoekers bij debedrijfsmakelaar.nl gebruik kunnen maken van Google Street View om te zien hoe de omgeving van het gewenste zoekobject op straatniveau eruit ziet in plaats alleen van bovenaf zoals op Google Maps. Ook wordt er voor aangesloten leden een intranet opgezet, waarbij zij landelijk, op een snelle manier, gebruik kunnen maken van de vraag in een andere regio dan waarin zij zelf werkzaam zijn. Zo kunnen zij landelijke zoekers beter bedienen.

"Tevens willen wij als zoekmachine van toegevoegde waarde zijn voor de makelaar, en hun werk uit handen halen. Zoals het onder de aandacht brengen van het aanbod. Dat kunnen wij voor hen op een snelle manier realiseren. Dure en tijdverslindende mailings zijn niet meer noodzakelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vastgoedpartij die een nieuwe winkel aanmeldt op onze site, hier kan zij straks aanvinken of dit aanbod rechtstreeks naar alle winkelketens in Nederland moet worden verzonden. Daarbij kunnen zij ook nog eens selecteren op het aantal vierkante meters", legt Mulder enthousiast uit.

"Een ander onderscheid met andere zoekmachines is dat ook ontwikkelaars, woningcorporaties en beleggers bij ons op de site met hun aanbod terecht kunnen. Via debedrijfsmakelaar.nl kunnen deze partijen hun aanbod onder een breed publiek onder de aandacht brengen. Debedrijfsmakelaar.nl is er voor iedereen", stelt Mulder. "Wij zijn niet branchegerelateerd maar stellen ons open voor de gehele beroepsgroep die zich dagelijks op een professioneel niveau met vastgoed bezig houdt."

Behalve te zorgen voor een groot toegankelijk aanbod werkt debedrijfsmakelaar.nl ook aan de kant van de zoekers. Het beschikt over een landelijke lijst van alle grote bedrijven die in Nederland een vestiging hebben. "Winkelketens die bij ons een zoekprofiel hebben gemaakt krijgen automatisch een mailtje als er geschikt aanbod voor hen is." Daarnaast maakt debedrijfsmakelaar.nl gebruik via hun samenwerking met Vastgoedjournaal.nl dat maandelijks tegen de 80.000 bezoekers trekt om panden onder de aandacht te brengen.

Mulder werkt met zijn team naarstig aan de verdere uitbreiding van de dienstverlening van debedrijfsmakelaar.nl. "Wat er aan zit te komen is dat makelaars die bij ons aansluiten binnenkort met korting projectborden bij ons kunnen aanschaffen om hun panden visueel op straat onder de aandacht te brengen. Ook studeren we samen met een grote ontwikkelaar aan een invoermodule waarin gebruikers zelf kunnen berekenen of het beter is om te huren of te kopen."

Rogier Hentenaar

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021