Pitchers gezocht voor herbestemming Buitenschool Appelbergen

Enthousiaste ondernemers en creatievelingen die overlopen van ideeën worden van harte uitgenodigd mee te denken voor een herbestemming van de voormalige Buitenschool in Appelbergen (gemeente Haren GR). Wie het best zijn of haar plan weet te pitchen op de Pitchavond in februari 2016, die mag het op de locatie realiseren met financiële hulp van de gemeente. Dat meldt Pitch, een project van Platform GRAS, het architectuurcentrum van Groningen. Platform Gras zorgt ervoor dat lege panden een nieuwe (tijdelijke) invulling krijgen.

Jolijn Peters, projectleider & educatiespecialist van Platform GRAS legt uit: “We gaan op zoek naar spannende plekken en pandeigenaren met lef. Daarna nodigen we enthousiaste ondernemers of ondernemende creatievelingen uit om een verrassend en vernieuwend plan te bedenken. De bedenkers van de beste plannen pitchen hun ideeën tijdens de Pitchavond. En de winnaar? Die krijgt de kans zijn plan ook daadwerkelijk uit te voeren. Maar dan wél met een goede start. Want wij zorgen met het publiek tijdens de Pitchavond voor gunstige voorwaarden, een bescheiden startkapitaal en extra expertise om het winnende plan op weg te helpen.”

De herbestemming: Buitenschool Appelbergen
Sinds twee jaar gaan er geen leerlingen meer naar de bijzondere school voor langdurig zieke kinderen in Appelbergen (gemeente Haren Gr). Het oude schoolpand uit 1954 wordt nu beheerd door CareX. De tijdelijke bewoners wonen op een prachtplek. De Buitenschool ligt niet alleen heel mooi, het is ook nog eens een erg bijzonder gebouw, ontworpen door de bekende ‘schoolarchitect’ J.H. Wilhelm.

Meedoen? 
Deze prachtplek kan de jouwe zijn. Het enige wat men hoeft te doen is een heel goed plan bedenken. Een plan dat past binnen de kaders van de eigenaar: de gemeente Haren. Deze kaders gaan vooral over instandhouding van de monumentale gebouwen en eventuele onwenselijke herbestemming of onwenselijke effecten van een herbestemming. Verder hoopt de gemeente Haren op veel creativiteit. De winnaar maakt in overleg met de gemeente kans om met gunstige startvoorwaarden zijn plannen te verwezenlijken.

Meld je voor 15 november aanstaande aan op pitchgroningen.nl. Daarop is ook alle informatie te vinden.Reacties


Laatste nieuws