Eindafrekeningen servicekosten: eindelijk verleden tijd, nooit meer gezeur

Altijd weer een frustratie: de servicekostenafrekening. Veel huurders betalen maandelijks een voorschot op de servicekosten en ontvangen elk jaar een eindafrekening van de servicekosten en de kosten voor nutsvoorzieningen. Helaas geeft dit vaak flink wat discussies tussen huurder en verhuurder met soms zelfs een verstoorde relatie tot gevolg.

AllFixed Property Management heeft daarvoor het vaste servicekostenconcept gelanceerd. Niet alleen neemt AllFixed het risico van de servicekosten op zich, AllFixed verlaagt deze ook. Dit doet zij door middel van energiemanagement. Immers, bijna 50% van de servicekosten bestaat uit energiekosten en juist die kosten worden door AllFixed verlaagd.

Martien de Groene, CEO van De Groene Groep: "Wij zijn met AllFixed een contract aangegaan op basis van fixed price, ook met betrekking tot ons energieverbruik. Dat maakt onze kosten beheersbaar en belangrijker nog; we weten precies waar we aan toe zijn."

Energiescan
Om tot een goed voorstel te komen, begint AllFixed met een energiescan van het betreffende gebouw. De scan heeft als doel om mogelijke opties voor energiebesparing vast te stellen en is tevens een 0-meting voor de energiemonitoring en –meting die door AllFixed zelf wordt uitgevoerd. Hierna wordt een plan opgesteld om het energieverbruik te verlagen zonder in te leveren in comfort.

Esther Witteveen, Business Development Manager Allfixed: "Wij vragen na de energiescan ook altijd een overzicht van de huidige servicekosten, zodat wij per (service)onderdeel kunnen aangeven wat de kostenbesparing is bij vaste servicekosten van AllFixed. Zo krijgt de vastgoedeigenaar een compleet beeld van de voordelen van vaste servicekosten op basis van (risicodragend) energiemanagement."

Naast het monitoren en managen van energie, investeert AllFixed ook in energiebesparende maatregelen in het gebouw van de eigenaar, zodat het energieverbruik nog meer wordt gereduceerd en het gebouw klaar is voor wet- en regelgeving.

Bent u benieuwd wat u kunt besparen? Neemt u dan contact op met AllFixed Property Management voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit artikel is een bijdrage van Allfixed. 



Reacties


Laatste nieuws