Eurocommercial Properties nv heeft over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2009/2010 een 11% hoger direct resultaat geboekt, dankzij een verbetering van het investeringsklimaat in winkelcentra in met name Frankrijk, Italie en Zweden en hogere huurinkomsten, meldt het Nederlands vastgoedfonds vrijdag voorbeurs.

Het direct beleggingsresultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, kwam in de periode tot en met 31 maart 2010 uit op EUR18,91 miljoen, in vergelijking tot EUR17,03 miljoen een jaar eerder. Drie analisten vooraf geraadpleegd door Dow Jones Nieuwsdienst rekenden op een direct resultaat van EUR18,1 miljoen.

Het indirect resultaat, waar de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed inzitten, kwam uit op EUR16,24 miljoen negatief, in vergelijking tot EUR17,24 miljoen negatief een jaar eerder.

Het totaal beleggingsresultaat komt daarmee uit op EUR2,67 miljoen, in vergelijking tot EUR210.000 negatief in dezelfde periode een jaar eerder.

Daarnaast meldde het vastgoedfonds dat de leegstand ook het afgelopen kwartaal onder de 1% is gebleven.

Eurocommercial Properties, sinds 1991 beursgenoteerd, bezit vastgoed in de landen Frankrijk, Noord-Italie en Zweden. Het gaat daarbij vooral om winkelcentra in voorsteden, en in mindere mate in binnensteden.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021