Het is een feit: Imtech failliet verklaard

Het zat eraan te komen en toch is het een klap. De rechtbank van Rotterdam heeft vanmiddag het faillissement uitgesproken over Imtech. Enkele dagen na de goedkeuring voor uitstel van betaling blijkt dat de technische dienstverlener het toch niet heeft gered. Het is één van de grootste faillissementen van de afgelopen decennia.

Vanmorgen werd de handel in aandelen al stil gelegd en was het wachten op een persbericht van Imtech. Laat in de middag werd deze verstuurd en hierin werd het faillisement bekend gemaakt. 

Overnames
Het is de bedoeling dat diverse onderdelen van Imtech worden ondergebracht bij andere partijen. Imtech laat weten dat het onderdeel Marine is verkocht en Nordic zo goed als een nieuwe eigenaar heeft. Dat betekent dat 7300 (waarvan 1300 in Nederland) van de 22.000 banen in elk geval behouden blijven. Imtech Nordic was het onderdeel van Imtech dat het meeste winst maakte. Imtech Marine is zoals eerder werd gespeculeerd overgenomen door Pon Holdings en Parcom Capital. De curatoren proberen ook de onderdelen Traffic & Infra, Imtech Spanje, Imtech België en Imtech UK / Ierland te verkopen. Het geld dat vrijkomt bij overnames gaat niet naar Imtech zelf of de aandeelhouders, maar wordt volledig gebruikt voor de financiers.

Aandelen
Ook voor de Nederlandse onderdelen van Imtech wordt veel interesse getoond vanuit de vastgoedmarkt. Zo maakte Kuipers bekend wel oren te hebben naar specifieke onderdelen en nu is ook bekend geworden dat Unica interesse heeft getoond. Dat biedt een sprankje hoop voor met name de werknemers, maar niet voor beleggers in aandelen. Want de Vereniging van Effectenbezitters geeft aan dat met het faillissement voor beleggers duidelijk is dat zij hun geld in Imtech-aandelen kwijt zijn.



Reacties


Laatste nieuws