Zes marktpartijen in duurzaam winkelinitiatief AM

Corio, SCM Europe, Grontmij Vastgoedmanagement, CBW-MITEX en BAM Advies & Engineering hebben zich aangesloten bij het initiatief van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM voor het ontwikkelen van de eerder aangekondigde Toolkit Duurzaam Winkelvastgoed. De toolkit heeft als doel de duurzaamheid van winkelcentra structureel te verbeteren.

AM wil met deze toolkit gemeenten, beleggers, retailers, ontwikkelaars en bouwbedrijven vanuit een gezamenlijke visie op duurzaamheid structureel laten werken aan de ontwikkeling en realisatie van concrete duurzame projecten.

"Binnen duurzame vastgoedontwikkeling is winkelvastgoed op dit moment nog onderbelicht. Vanuit de verschillende belangen van beleggers, retailers en ontwikkelaars is het moeilijk deze partijen ten aanzien van duurzaamheid op één lijn te krijgen", stelt Bart Kuil, directeur van AM Real Estate Development, het bedrijfsonderdeel van AM dat is gericht op de ontwikkeling van commercieel vastgoed. "AM is desondanks van mening dat alle partijen belang hebben bij duurzaam vastgoed en heeft daarom het initiatief genomen om samen met deze partijen deze problematiek inzichtelijk te maken en te komen met concrete oplossingen."

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021