Ook Bouwfonds REIM hekelt discussie renteaftrek

In navolging van partijen als NVM en NVB waar Vastgoedjournaal eerder deze week over berichtte, vindt ook assetmanager Bouwfonds REIM dat de hele discussie over het mogelijk schrappen van de hypotheekrenteaftrek het herstel in de Nederlandse woningmarkt vertraagt. Dat zegt Bouwfonds REIM in haar recent verschenen kwartaalbericht over de Nederlandse woningmarkt.

Volgens Bouwfonds Real Estate Investment Management moet er op dit moment niet bezuinigd worden op de woningmarkt, maar moet eerst het vertrouwen van de Nederlandse consument worden teruggewonnen. Niettemin verwacht Bouwfonds REIM dat de prijscorrectie van bestaande woningen in 2010 zal stabiliseren tot 0%.

De cijfers van het eerste kwartaal laten een verder herstel van de Nederlandse woningmarkt zien, zo toont Bouwfonds aan. In het eerste kwartaal van 2010 stonden er nog wel meer woningen te koop dan een jaar geleden, namelijk 156.000 stuks. Er werden in totaal ruim 27.750 woningen verkocht, bijna 2% meer dan dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde verkoopprijs is in het eerste kwartaal nog wel gedaald met 4,4% tot € 236.712, maar de daling vlakt af.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021