Beleggers en ontwikkelaars: doet u aan crowdfunding?

Crowdfunding als alternatieve bron van financiering is sterk in opkomst. Maar heeft het ook een solide toekomst? Studente Louise Mertens vraagt voor haar masterscriptie over vastgoed crowdfunding aan de Maastricht School of Business and Economics, beleggers en ontwikkelaars die hiermee te maken hebben, mee te doen aan een online enquête hierover. Het invullen van de vragenlijst kost maar tien minuten.

Louise Mertens heeft voor onderzoek naar de toekomst van crowdfunding  ter financiering van vastgoedprojecten de VJ-redactie gevraagd om via Vastgoedjournaal beleggers en ontwikkelaars te vragen deel te nemen aan een korte online enquête.

De link naar het online onderzoek is HIER. Het invullen van de vragenlijst kost nauwelijks tijd en de resultaten van het onderzoek zullen volledig worden geanonimiseerd. 

Achtergrond onderzoek
Mertens: “Om een crowdfundingcampagne succesvol te maken, zijn veel investeerders nodig. Dat zijn niet alleen mensen uit de directe omgeving die een positieve ontwikkeling willen steunen, maar ook particuliere beleggers die willen investeren in vastgoed. Daarnaast zijn er altijd mensen en groepen die vanuit ideële overwegingen investeren in duurzaamheid, zorg, sport of educatie.”

Een groot deel van de masterthesis van Mertens is gewijd aan een marktanalyse om zo te achterhalen of crowdfunding als alternatieve financieringsvorm voor vastgoedprojecten een toekomst heeft.

Enkele vragen die zij bij het online onderzoek tracht te beantwoorden:

  • Welke investeerdersgroepen zijn te identificeren ?
  • Hebben projectontwikkelaars behoefte aan alternatieve financieringsvormen?
  • Hoe passen crowdfunding en vastgoed in hun investeringspatroon?
  • Op welke wijze willen particuliere investeerders worden geïnformeerd over de projecten op het platform, hoe willen ze inzicht krijgen in de risico's en kansen? Waar gaat hun aandacht naar uit?



Reacties


Laatste nieuws