NVB: kleur nieuwe kabinet bepaalt woningproductie

De ontwikkelingen van de kabinetsformatie na de verkiezingen van 9 juni aanstaande en de uiteindelijke politieke kleur van het nieuwe kabinet zullen in hoge mate bepalend zijn voor de hoogte van de nieuwbouwwoningproductie. In het somberste geval zullen dit jaar niet meer dan 21.000 nieuwe woningen worden verkocht. Die vrees sprak Nico Rietdijk, directeur van de NVB, uit tegenover Vastgoedjournaal.

Rietdijk reageert naar aanleiding van de nieuwste cijfers die de NVB, de vereniging van ontwikkelaars en bouwondernemers, vandaag bekend maakte.

Zo lag de verkoop van nieuwe woningen in Nederland in de afgelopen maand maart 56% hoger dan in maart vorig jaar. Over de eerste drie maanden van dit jaar kwamen de verkopen 70% hoger uit vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, maar bijna 50% lager dan enkele jaren terug normaal was. In totaal werden in het 1e kwartaal van 2010 6.100 woningen verkocht. Nog niet zo lang geleden waren dat ruim 12.000. De kredietcrisis heeft al met al hard toegeslagen in de woningverkoop, maar is gelukkig wel aan het uitbodemen, aldus Rietdijk.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021