Desso® brengt de buitenwereld naar binnen met uitbreiding van Transitions collectie

Transitions in Structure is een collectie van vier nieuwe tapijttegels die zijn ontworpen om het interieur te verzachten en mens en natuur te verbinden door de buitenwereld naar binnen te brengen. Als onderdeel van de Desso Carpetecture® collectie Transitions brengen Salt, Rock, Desert en Grain organische vormen en structuren in de kantooromgeving. Door diverse structuren te combineren helpen ze om verschillende functies binnen ruimten te benadrukken.

De collectie weerspiegelt onze steeds veranderende maatschappij, waar natuurlijke grondstoffen almaar schaarser worden en steeds meer mensen leven en werken in een door mensen gemaakte, stedelijke omgeving. De tapijttegels combineren de nieuwste inzichten in interieurdesign met de visie van een circulaire, regeneratieve economie.

Tegenwoordig bestaan onze tapijttegels voor gemiddeld 50% uit positief gedefinieerd (*) gerecycled materiaal volgens de Cradle to Cradle®-principes. Producten met onze Desso EcoBase®-rug worden vervaardigd uit 100% gerecyclede kalk van drinkwaterbedrijven.

De collectie wordt geleverd met Desso ProBase als standaard rug. Deze op bitumen gebaseerde rug zal geleidelijk steeds meer positief gedefinieerd, gerecycled materiaal bevatten, naarmate er meer kalk van lokale waterzuiveringsbedrijven beschikbaar komt. Overeenkomstig onze Cradle to Cradle®-principes, bieden we deze collectie ook aan met een EcoBase™ rug; in dat geval bevat de rug 100% gerecyclede kalk.

Salt
Salt is een tweekleurige tapijttegel met een natuurlijke structuur. De tegel, leverbaar in zes kleurcombinaties, brengt een sluier van kleur aan zonder een ruimte te domineren. Rock is ontworpen in twaalf complementaire kleuren die naast de karakteristieke Salt-tegel kunnen worden gelegd om verschillende zones te creëren in een eigentijds en onderscheidend interieur.

Desert
Desert is een richtingloze tapijttegel die een dynamische vloer creëert met vanuit elk gezichtshoek een verschillende aanblik. Het dessin van de tegel vormt een subtiel gelaagd, organisch ontwerp en biedt keuze uit negen doorleefde tinten variërend van warme, neutrale tot meer koele, gedempte kleuren.

Grain
Grain heeft een natuurlijk, vloeiend ontwerp dat subtiele beweging toevoegt aan een ruimte en daarmee het interieur milder maakt. Grain is leverbaar in twaalf kleuren, waaronder neutrale tinten en meer levendige kleuren zoals rood en grasgroen.

Neem voor de meest recente informatie over de collectie een kijkje in het Carpetecture® Transitions Magazine: www.dessocarpetecturemagazine.com

* Positief gedefinieerd = alle ingrediënten zijn geclassificeerd als Groen (optimaal) of Geel (aanvaardbaar) volgens de Cradle to Cradle® -beoordelingscriteria. Zoals beschreven in Cradle to Cradle® CertifiedCM Product Standard versie 3.0.



Reacties


Laatste nieuws