Bouwbedrijf Mourik beperkt omzetdaling tot 7%

Bouwbedrijf Mourik heeft de economische barre tijden in de bouw en de industrie doorstaan met een omzet van € 385 miljoen en een netto winst van € 12,4 miljoen in het boekjaar 2009. In 2008 kwam Mourik na een forse omzetgroei uit op € 415 miljoen en een netto-winst van € 18,7 mln. Voor dit lopende jaar is het bedrijf echter minder optimistisch.

"We hebben de schade van de recessie met een omzetdaling van slechts 7% goed weten te beperken. En daar zijn we zeer tevreden mee", stelt bestuursvoorzitter Kees Mourik. "Waar in onze branche voornamelijk rode cijfers worden geschreven, hebben wij een mooie winst weten te behalen. Bijna alle werkmaatschappijen droegen bij aan de winst en we hebben het geconsolideerde budget voor 2009 bijna gehaald."

Voor het jaar 2010 is Mourik minder optimistisch. Mourik: "Door het laat cyclisch karakter van onze activiteiten krijgen we nog te maken met het staartje van de economische recessie. Deze invloeden zullen wij in 2010 over het gehele jaar merken ondanks het voorzichtig herstel."

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021