Multi geeft openheid over factuur Rochdale

Ontwikkelaar Multi heeft na het instellen van een intern onderzoek in haar administratie bewijzen gevonden van opmerkelijke betalingen aan voormalig topman Hubert Möllenkamp van corporatie Rochdale. Het gaat volgens Multi om een factuur uit 2003 van naar verluidt €180.000 aan A.W. Verstoep S.L., een vennootschap die vernoemd is naar de echtgenote van Möllenkamp.Er zijn volgens Multi geen andere valse facturen gevonden. Hoewel Vastgoedjournaal misdaadverslaggeving aan andere media overlaat, is het een positieve ontwikkeling dat betrokken partijen - in dit geval Multi - zelf enige openheid van zaken geven.

In november 2009 heeft Multi een intern onderzoek laten instellen naar een mogelijk valse factuur in haar boekhouding. Het gaat hier om een factuur uit 2003 van A.W. Verstoep S.L., die ook door justitie wordt onderzocht in het kader van het strafrechtelijk onderzoek naar de voormalig directeur van woningbouwvereniging Rochdale.

Multi noemt de gevonden factuur echter geen bewijs van smeergeld zoals het openbaar ministerie de voormalige Rochdale topman daar wel van verdenkt.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021