WDP en Schiphol Real Estate ontvangen de eerste BREEAM-NL duurzaamheidcertificaten

De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft de eerste BREEAM-NL Nieuwbouw certificaten uitgereikt aan het TransPort kantoorgebouw van Schiphol Real Estate en het logistiek platform in Tilburg van WDP, de Belgische investeerder in semi-industrieel vastgoed. Daarmee behoren deze twee gebouwen tot de eerste gemeten duurzame gebouwen in Nederland. In maart bestond nog enige verwarring toen Schiphol RE de indruk leek te wekken het certificaat al ontvangen te hebben.

De beoordelingsmethodiek BREEAM-NL Nieuwbouw werd vorig jaar in september gelanceerd als het eerste - voor de Nederlandse markt geldende - duurzaamheidskeurmerk voor nieuwbouw dat internationaal meetelt. De certificaten zijn overhandigd door Jaap Gillis, bestuursvoorzitter van de DGBC.

De Dutch Green Building Council gebruikt het BREEAM-schema vanwege de grote rol die het internationaal speelt. Het is het belangrijkste en meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen ter wereld. Dat de Nederlandse markt deze ontwikkeling breed ondersteunt blijkt alleen al uit het feit dat er zich sinds de oprichting van de DGBC (1 juni 2008) 255 participanten hebben aangesloten. "Het belang blijkt tevens uit de toenemende vraag vanuit de beleggerswereld naar gebouwen met een hoge mate van duurzaamheid", aldus Gillis.

Schiphol Real Estate heeft duurzaam bouwen zeer hoog in het vaandel en is één van de founding partners van de DGBC. "Wij zijn zeer blij met hun intensieve inbreng. Het TransPort kantoorgebouw is één van eerste de pilotprojecten die is aangedragen voor de ontwikkeling van BREEAM NL", aldus DGBC-directeur Stefan van Uffelen. In maart zorgde Schiphol Real Estate nog voor enige onduidelijkheid door in een eigen nieuwsbericht de indruk te wekken dat dit certificaat al binnen was waardoor DGBC zich genoodzaakt voelde om daarop te reageren. Dit artikel kunt u HIER nog nalezen.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021