ING REIM mag Amsterdamse Poort vernieuwen

ING Real Estate Investment Management (REIM) heeft groen licht gekregen van stadsdeel Amsterdam Zuidoost voor de verdere vernieuwing van winkelcentrum Amsterdamse Poort en omgeving. De plannen zijn vastgelegd in een overeenkomst tussen beide partijen.

Een belangrijke verbetering is de verbreding van de looproute tussen station Bijlmer ArenA en het winkelcentrum. Daartoe wordt een klein gedeelte van het kantoorgebouw Nieuw Amsterdam afgebroken dat nu de toegang tot de Amsterdamse Poort visueel en fysiek beperkt.

Een tweede verandering is dat in kantoorgebouw Nieuw Amsterdam op het Hoekenrode plein ruimte komt voor horeca en publieke functies, zoals een kinderdagverblijf of een health- en fitnessclub. Dit komt ten goede aan de levendigheid en aantrekkelijkheid van het plein tussen station Bijlmer ArenA en Nieuw Amsterdam.

Beide ingrepen maken onderdeel uit van de door ING REIM beoogde renovatie van kantoorgebouw Nieuw Amsterdam. De voorlopige inschatting is dat deze renovatie in 2013 is voltooid.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021