VolkerWessels speelt het klaar: compleet nieuwe woonwijk in slechts zes maanden

Aan de rand van Oud-Beijerland ontpopt de nieuwe woonwijk Poortwijk III. In deze nieuwe wijk bouwt VolkerWessels ruim 110 koop- en huurwoningen en naast de woningen komen ook voorzieningen voor een Brede School, 2 basisscholen en kinderopvang. De koopwoningen uit de tweede fase worden deze week opgeleverd.

Alle 16 koopwoningen uit deze fase worden nog deze week opgeleverd. De woningen waren allemaal verkocht toen de bouw startte. Poortwijk III is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed. De woningen in dit project worden gerealiseerd door aannemingsbedrijf Kroon & de Koning, ook onderdeel van VolkerWessels.

Opleveringen
Het project wordt in minder dan een half jaar tijd voltooid. In Poortwijk III komen naast de 16 koopwoningen ook 18 woningen bestemd voor woningcorporatie HW Wonen. Deze worden begin mei opgeleverd en overgedragen. Alle woningen zijn, net als in de eerste fase, ontworpen door Klunder Architecten uit Rotterdam en hebben een unieke uitstraling.

Gebiedsontwikkeling
Poortwijk III is niet alleen een nieuwe woonwijk, maar een hele gebiedsontwikkeling. Eerder werden in de wijk het wijkwinkelcentrum Agrimarkt, 22 woningen aan de Muzieklaan, de multifunctionele school en 18 huur- en 13 koopwoningen opgeleverd. In totaal ontwikkelt VolkerWessels Vastgoed in dit gebied 114 koop- en huurwoningen. Dit gebeurt mede op basis van de woonwensen van de toekomstige bewoners.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022