AllFixed: ‘Meer rendement door slim energiemanagement’

Het doel van de vastgoedbelegger is natuurlijk om op termijn rendement uit het vastgoed te halen. Waar dit voor 2008 heel logisch was, is het gemiddelde rendement de laatste jaren flink terug gelopen. Gelukkig trekt de Nederlandse economie weer aan. Echter wordt de belegger ditmaal geconfronteerd met nieuwe wet- en regelgeving die van grote invloed kunnen zijn op het rendement van het vastgoed. Het energieakkoord is hier een goed voorbeeld van.

In september 2013 is door ruim 40 organisaties, waaronder de overheid, het energieakkoord gesloten voor duurzame groei. Een aantal afspraken uit het energieakkoord zijn onder andere dat voor alle bestaande bouw in 2030 een label A geldt en dat er in 2050 een energieneutrale gebouwde omgeving is bereikt. Daarnaast zijn bedrijven volgens de Wet Milieubeheer verplicht om alle besparingsmaatregelen te nemen die zich in 5 jaar of minder terugverdienen. Denk hierbij aan HR-ketels, LED verlichting, bewegingssensoren voor verlichting, PV panelen en weersafhankelijke cv-instellingen.

Nieuw businessmodel
Al deze maatregelen hebben financiële consequenties voor de vastgoedbelegger en kunnen resulteren in een negatief effect op de vastgoedwaarde.

AllFixed Property Management biedt, net als bij de split incentive, ook voor dit euvel de oplossing. Door slim energiemanagement op basis van risicodragend vastgoedbeheer zorgt AllFixed Property Management toch nog voor meer rendement van het vastgoed en een verhoging van de vastgoedwaarde. AllFixed Property Management heeft een uniek businessmodel ontwikkeld wat zij bekend zal maken op de Provada tijdens een symposium op 3 juni om 11.00 uur.

Esther Witteveen, business development manager bij AllFixed Property Management, zegt hierover: "Ons nieuwe, unieke concept draagt bij aan wet- en regelgeving, levert een besparing op tot maar liefst 25% op de vaste lasten en zorg voor een win-win-win situatie voor zowel eigenaar, gebouw, als huurder."

Contact
Wie niet kan wachten tot de primeur op de Provada, maar nu alvast wil weten wat AllFixed Property Management voor zijn of haar vastgoedportefeuille kan betekenen, kan contact opnemen met Esther Witteveen, via onderstaande Complimenteerknop.

Foto: Henegouwelaan 70-82 in Rotterdam, één van de objecten die AllFixed in beheer heeft.



Reacties


Laatste nieuws