Het Engelse architectenbureau Ecoflolife heeft de eerste bijna volledig recyclebare waterwoning opgeleverd. De Waternest 100 is geheel zelfvoorzienend.

Het bedrijf EcoFloLife heeft zich toegelegd op de bouw van drijvende woningen. De Waternest 100 is het eerste huis dat voor 98 procent is opgetrokken uit gerecycled materiaal. Het bekende Italiaanse ontwerpbureau Giancarlo Zema Design Group tekende voor het design. Beide bedrijven hebben zich laten inspireren door circulair grondstoffengebruik en de gevolgen van klimaatverandering. Door de klimaatverandering gaat de waterspiegel stijgen, wonen op water zou voor sommige gebieden de toekomst kunnen worden.

De ronde draagconstructie is gemaakt van teruggewonnen aluminium uit onder andere de bouw. Het huis zelf is van gerecycled, gelijmd laminaat. De waterwoning heeft maar liefst een vloeroppervlak van 100 m2. Het dak biedt ruimte voor 60 vierkante meter zonnepanelen. De panelen moeten de woning volledig zelfvoorzienend maken. Voor de woning is ook een aantal meubels ontworpen, gemaakt van onder andere gerecycled karton.

Hoewel de Waternest is ontworpen voor de woningmarkt, is het design flexibel. De binnenruimte is volgens EcoFloLife aan te passen aan de eisen voor een kantoor, winkel of expositieruimte. Volgens de bouwers kan de eigenaar van de drijvende woning overal in rustig water een plek zoeken.

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021