Woningbelegger Patrizia laat jaarlijks 150-200 nieuwe Haagse huurwoningen bouwen

De Duitse woningbelegger Patrizia gaat samenwerken met de gemeente Den Haag. In de gisteren op de Mipim getekende overeenkomst zegt Patrizia toe elk jaar in minstens 150 tot 200 Haagse woningen te willen investeren. Niet alleen is dit de eerste keer dat het Duitse fonds investeert in Nederlandse nieuwbouw maar het is ook het eerste lange termijn contract van de investeerder met een Nederlandse gemeente.

Dat zijn Peter Helfrich, Managing Director van Patrizia Nederland en Joris Wijsmuller, wethouder wonen en stadsontwikkeling, gistermiddag in Cannes overeen gekomen.

Joris Wijsmuller: "Den Haag groeit elk jaar met zo'n 6000 inwoners. We moeten bouwen omdat we groeien. Als stad willen we ervoor zorgen dat er voldoende kwaliteitsvolle en betaalbare woningen zijn. Daarom zijn we ook erg tevreden met de toezegging van Patrizia om hieraan bij te dragen."

Peter Helfrich: "Nederland is momenteel een interessante markt voor woningbouwinvesteringen. De Haagse groei en de constructieve rol van de gemeente zorgen ervoor dat Den Haag een goede plek is om in te stappen op het gebied van woningbouw. Daarom hebben we deze overeenkomst nu gesloten. We zijn echter niet uit op quick wins maar willen een duurzame woningportefeuille uitbouwen in dit land."

Momenteel lopen gesprekken tussen Patrizia, de gemeente en andere private partners over enkele concrete locaties. In de komende maanden wordt daar meer over bekend gemaakt. 

Op de foto: Links wethouder Joris Wijsmuller ( Den Haag- Wonen, Stadsontwikkeling) en Managing Director Peter Helfrich van Patrizia Nederland. 



Reacties


Laatste nieuws