Woonzorg NL koopt project AM voor ruim €19 mln

Woonzorg Nederland en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben een overeenkomst gesloten voor de koop van 80 woon-, zorgeenheden, 26 appartementen en multifunctionele voorzieningen in Kloosterveste, het centrumgebied van nieuwbouwwijk Kloosterveen in Assen. Met dit project is een investering gemoeid van €19,2 mln.

Het betreft twee bouwblokken van elk vijf verdiepingen. Blok 4A krijgt op de begane grond commerciële ruimten en separate bergingen voor de bovenliggende appartementen. Op de eerste verdieping is een gezondheidscentrum voorzien met ruimten voor huisarts, tandarts, fysiotherapie en overige zorggerelateerde diensten. De 26 appartementen (20 sociale huur en 6 vrije huursector) zijn bestemd voor zelfstandig wonende 55-plussers. De appartementen tellen merendeels drie kamers en hebben een gemiddeld oppervlakte van 88m2 gbo. Alle appartementen beschikken over een buitenruimte. Woonzorg Nederland neemt de appartementen op in haar verhuurportefeuille.

In Blok 4B komen 80 plaatsen voor mensen die psychogeriatrische zorg nodig hebben. De 80 wooneenheden worden gerealiseerd in 41 woningcasco's van gemiddeld 101 m2 gbo. De bewoners krijgen de beschikking over een modern éénpersoonsappartement met eigen sanitair. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van een gezamenlijke huiskamer en een ontmoetingsruimte voor bewoners en bezoekers. Verder bevinden zich in dit blok een wijkcentrum, kerk, ruimte voor dagopvang en commerciële ruimtes. De 80 woon-, zorgeenheden worden gehuurd en geëxploiteerd door GGZ Drenthe en in gebruik genomen door verpleeghuis De Vierackers.

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021