'Amsterdamse huizen langer te koop en veel minder transacties'

Het gaat helemaal niet goed met de Amsterdamse woningmarkt. De looptijden dat de huizen te koop staan, nemen toe en het aantal concrete transacties blijft dalen. Die conclusies zijn te trekken uit het nieuwste (kwartaal) woningmarktrapport van makelaar Gerard W. Bakker. Bakker is van oudsher de woningmakelaar voor de Amsterdamse markt.

Uit het Gerard W. Bakker Woningmarktrapportage Amsterdam: "De medianeverkoopprijs is vrijwel gelijk gebleven ten opzichte van het eerste kwartaal. Het aantal transacties is echter afgenomen met 20 % en de looptijd is toegenomen met 20 %. Het aanbod is nog steeds circa 50 % hoger dan het derde kwartaalvan 2008."

Makelaar Almar Bakker in een commentaar: "Amsterdam bestaat uit deelmarkten, zo constateren we in Westerpark een prijsdaling van 7 %, terwijl de mediane verkoopprijs in De Baarsjes steeg met 6 %. Elke deelmarkt heeft een eigen woningvoorraad en een eigen verhouding tussen vraag en aanbod. De algehele trend is echter dat er aanzienlijk minder wordt verkocht en dat de looptijden toenemen".

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021