Lips Capital krijgt raad van commissarissen

Vanaf vandaag is de Raad van Commissarissen van Lips Capital Group geïnstalleerd. De RvC bestaat uit drie leden. Voorzitter is prof. dr. Joop Bouma. Hij was voorheen commissaris bij Burgfonds dat nu onderdeel is van Lips Capital Group. Naast Bouma zijn mr. Jan Boven en drs. Marjet van Zuijlen toegetreden tot de RvC.

Hiermee versterkt Lips Capital Group zich met zeer ervaren en kundige commissarissen die een grote kennis hebben op het gebied van corporate governance, beleggen en ondernemingsbestuur. Lips Capital Group is als belegger en ontwikkelaar actief in alle fasen van de vastgoedcyclus. Lips Capital Group combineert kennis van ontwikkelen, exploiteren, beleggen en financiën om gebruikers van vastgoed een optimale woon-, werk- en winkelomgeving te bieden.

CFO van Lips Capital Group Jan Hendriks is zeer tevreden met de instelling van de RvC. "Met de komst van de twee nieuwe commissarissen maakt Lips Capital Group duidelijk dat corporate governance een hoge prioriteit heeft", aldus Jan Hendriks. "Wij zijn trots dat deze kopstukken met veel ervaring in het bedrijfsleven zich gaan richten op het toezicht op onze checks and balances". De uitbreiding van de RvC waarborgt een evenwichtige verdeling van de invloed tussen bestuur, RvC en de aandeelhouders binnen Lips Capital Group. Jan Hendriks: "Omdat Lips Capital Group geen beursnotering heeft, is de Nederlandse Corporate Governance Code niet van toepassing op ons bedrijf. Toch willen wij onze stakeholders tonen dat wij transparant zijn en dat goed ondernemingsbestuur en deskundig toezicht hierop bij Lips uitstekend georganiseerd is".

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021