Oproep Troostwijk Taxaties: welke partijen zijn het meest innovatief op de kantorenmarkt?

Welke vastgoedpartijen of personen hebben in het afgelopen jaar proactief een heldere visie en/of strategie neergezet over de problemen in de Nederlandse kantorenmarkt? Wie hebben met succes projecten geïnitieerd op kantorenlocaties met veel leegstand? Troostwijk Taxaties roept lezers van Vastgoedjournaal op hun suggesties te doen. De winnaar ontvangt het Gouden Kompas 2010 op de komende PROVADA vastgoedbeurs.

Lezers kunnen reageren in het reactieveld onderin het artikel. Vergeet niet om de bijstaande code in te voeren anders wordt uw reactie niet zichtbaar. U kunt uw suggesties met korte toelichting ook rechtstreeks mailen naar research@troostwijk.nl Troostwijk Taxaties zal alle suggesties verzamelen om binnenkort de definitieve lijst met nominaties voor het Gouden Kompas 2010 te kunnen publiceren.

Het thema voor het Gouden Kompas 2010 is: ‘Hoe pakken we de leegstand op kantorenlocaties aan?' Troostwijk taxaties, marktleider in zakelijke waardebepalingen, is de initiatiefnemer van deze prijs die dit jaar voor de derde keer zal worden uitgereikt op de komende vastgoedbeurs PROVADA in juni. Het thema is ingegeven door de zorgelijke situatie op de Nederlandse kantorenmarkt.

Maarten Boef, researcher bij Troostwijk Taxaties: " De kantorenmarkt staat er buitengewoon slecht voor en kampt vooral met structureel overaanbod. Vraag en aanbod zijn al jaren uit balans. Het aanbod steeg naar maar liefst 7,2 miljoen vierkante meter kantoorruimte begin dit jaar. Daarvan staat zeker één derde langer dan 3 jaar leeg. De vooruitzichten van de kantorenmarkt zijn voor de korte termijn weinig positief. Het aanbod zal verder toenemen en de huurprijzen blijven onder druk staan. De problemen rondom leegstaand en sterk verouderde panden zullen verder toenemen. Afwaarderingen zijn noodzakelijk om sloop, herontwikkeling, renovatie of transformatie mogelijk te maken. Beleggers, projectontwikkelaars en eindgebruikers moeten kijken naar de toekomst en dienen terughoudend te zijn met de realisatie van nieuwe kantoorpanden. De kansen voor herontwikkeling moeten beter worden onderzocht en benut."

Dit jaar komen volgens Troostwijk Taxaties in aanmerking voor nominatie:
- partijen of personen die het afgelopen jaar proactief een heldere visie en/of strategie hebben neergezet ten aanzien van de problematiek op de kantorenmarkt.
- partijen of personen die projecten hebben geïnitieerd op kantorenlocaties met veel leegstand en deze succesvol in de huidige markt hebben weten te realiseren.

Wie is volgens u bepalend en innovatief geweest in het neerzetten van een juiste koers binnen het thema en de vastgoedsector? U kunt uw suggestie voorzien van een korte toelichting mailen naar: research@troostwijk.nl Maar u kunt zoals gezegd ook een reactie plaatsen in het reactieveld hieronder.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021