OVG verkoopt Rabobank Eindhoven aan WP Carey

OVG Real Estate en W.P. Carey zijn een koopovereenkomst overeengekomen voor het toekomstige kantoorgebouw van de Rabobank aan Fellenoord in Eindhoven. De bouw van circa 25.000 m2 zal in april 2015 aanvangen. Het ontwerp van UNStudio sluit aan bij de wens van Rabobank om een aantrekkelijke en flexibele werkomgeving te realiseren toegerust op het Nieuwe Werken. In totaal worden 1.500 werkplekken gerealiseerd voor circa 2.000 medewerkers.

Deze transactie is één van de grootste single asset beleggingstransactie van de laatste maanden. Met de aankoop door CPA®:18 – Global, een van W.P. Carey’s managed non-traded REITs, wordt de kwaliteit en het vertrouwen in een goede locatie met een sterke huurder wederom bevestigd.

Herontwikkeling in fasen
Jan-Hein Lakeman, directielid bij OVG Nederland: “Gedurende het afgelopen jaar is het aantal beleggers dat geïnteresseerd is in dit type product toegenomen. Dit betreft zowel reeds in Nederland actieve beleggers, alsmede nieuwe toetreders. W.P. Carey heeft een uitstekend track record, vooral als lange termijn belegger. Wij zijn zeer tevreden over de professionaliteit en voortvarendheid waarmee men deze aankoop heeft afgerond.”

De herontwikkeling van het nieuwe regionale hoofdkantoor van Rabobank vindt gefaseerd plaats. De eerste fase omvatte de sloop van de hoogbouw van het voormalige Rabobank kantoor, welke reeds is afgerond. De medewerkers van de Rabobank zijn in de tussentijd in de laagbouw gehuisvest. De planning is dat het nieuwe kantoor van de Rabobank op Fellenoord begin 2017 gereed komt. Vervolgens zal het worden ingericht en kunnen de medewerkers naar verwachting medio 2017 het pand betrekken.

Alle betrokkenen bij deze deal
CPA®:18 – Global is in deze transactie juridisch, fiscaal, technisch en commercieel geadviseerd door respectievelijk Nauta Dutilh (David van Dijk), Deloitte (Jan Verbaan), DTZ (John Konijn) en Victoros (Ward Stoker) in samenwerking met Meijs Makelaardij (Marcel Meijs). Het transactieteam van OVG Real Estate werd juridisch begeleid door AKD (Julian Versmissen) en fiscaal door PwC (Clarinca van Veelen en Jeroen Elink Schuurman).


VASTGOEDKALENDER:

11 februari: Hoe kun je sociale woningen rendabel bouwen? (al 99 deelnemers)

17 maart: Bricks in Retail event (al 86 deelnemers)

19 maart: De dag van de Vastgoedfinanciering (al 205 deelnemers)

26 maart: Landelijk Kerkelijk Vastgoed Congres 2015 (al 50 deelnemers)

22 april: Woningcorporatie Dag 2015 (al 70 deelnemers)

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022