'AM sloopt kantoren in Hoofddorp voor woningbouw'

Kantoren slopen om woningen te bouwen. Aan de rand van Hoofddorp-centrum wordt daar serieus over gedacht. AM Vastgoedontwikkeling heeft een kantoorpand aan de Kruisweg gekocht, langs de oostelijke entree van het dorp. Op dat 2.000 vierkante meter grote terrein hoopt ze veertig 'wooneenheden' te bouwen.

AM Vastgoedontwikkeling heeft ook een oogje op de aangrenzende panden tot aan de hoek met de Van Heuven Goedhartlaan/Weg om de Noord. Als dat allemaal weg is, zouden er zo'n 150 'wooneenheden' passen. Wie het centrum vanaf in Hoofddorp de kant van de A4 nadert, rijdt dan al vanaf de hoek met de provinciale weg langs huizen. Daarachter is al een wijkje, zodat woningen zeker niet geïsoleerd komen te staan.

De kantorenmarkt in Hoofddorp kent een bijzonder fenomeen. Terwijl tussen het station en de A4 de duurzaamste kantoren uit de grond schieten, groeit de leegstand in de oudere kantoorterreinen explosief. Wellicht is het de oplossing voor de leegstand van oude kantoren. Gewoon slopen en huizen bouwen.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021