Vesteda Groep zoekt een opvolger voor zijn CFO Frits van der Togt (57) en start met het zoeken naar een opvolger voor zijn CEO Huub Smeets (63). Hiermee wordt invulling gegeven aan een gefaseerde, gedeeltelijke wisseling van de directie. Dat meldt woningbelegger Vesteda vanochtend. Smeets nam overigens deze ochtend deel aan het drukbezochte Woningmarkt Debat van Vastgoedjournaal. Elders op deze site vindt u de financiële resultaten van Vesteda.

Voormalig directeur Vesteda Project bv Nico Mol (56) is voor een periode van circa vier jaar benoemd tot statutair directeur Verkoop en Acquisitie. COO Onno Breur (59) blijft op zijn post. De directie wordt vernieuwd zodat in 2011 kan worden gewerkt aan de concretisering van een volgende periode van het vastgoedbeleggingsfonds Vesteda.

Huub Smeets zal begin 2011 zijn functie neerleggen. Hij is dan bijna 64 jaar en elf jaar werkzaam in de functie van statutair directeur van Vesteda Groep, waarvan de laatste acht jaar als directievoorzitter / CEO.

De aandeelhouders, de Raad van Commissarissen en Smeets zelf zien begin 2011 als een geschikt moment om een nieuwe CEO te benoemen. Gedurende 2011 zal namelijk de concretisering van het project ‘Horizon Vesteda 2012-2020' centraal staan, een belangrijk project dat de weg zal bepalen waarlangs strategie, portefeuille, financiering en organisatie zich zal ontwikkelen en op welke wijze nieuwe en zittende aandeelhouders een perspectief op de toekomst zal worden geboden. Daarmee start op 1 januari 2012 een nieuwe fase voor het fonds. ‘Mijn tijd als CEO van Vesteda zit er per 2011 op', aldus Smeets. ‘Het invullen van toekomstige plannen dient te gebeuren door een nieuwe CEO die de onderneming in deze volgende fase zal leiden en de nieuwe plannen zal waarmaken'.

Na overdracht van zijn functie zal Smeets, tot het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd circa een jaar later, aan Vesteda verbonden blijven als directieadviseur.

Zoekt u ook een baan in de vastgoedsector klik op deze link

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021