Annexum en Direct Wonen werven beleggers voor eerste fonds met Apeldoornse woontorens

Vanaf vandaag is het mogelijk om in het eerste woningfonds van Direct Wonen Vastgoed en Annexum te beleggen. Woningfonds Apeldoorn bestaat uit drie Apeldoornse woontorens met 170 appartementen met een totale waarde van ruim 23 miljoen euro. Deelname is mogelijk met participaties van 25.000 euro. Het verwachte totaalrendement bedraagt gemiddeld 8,3% op jaarbasis.

Het balanstotaal van Woningfonds Apeldoorn bedraagt €23,05 mln met een eigen vermogen van €8,55 mln. Direct Wonen neemt deel met 20% in het fonds. De overige 274 participaties zijn beschikbaar voor particuliere beleggers.

"Het fonds is zodanig gestructureerd dat een zo hoog mogelijke opbrengst uit de verhuur en de tussentijdse verkoop van appartementen voor de belegger gerealiseerd wordt. Dankzij de huurinkomsten biedt het fonds beleggers een stabiel basisrendement. En uit de tussentijdse verkoop kunnen beleggers naar verwachting een aantrekkelijk additioneel rendement tegemoet zien", aldus Huib Boissevain, algemeen directeur Annexum. "Dit komt omdat de marge op de getaxeerde verkoopwaarde van de lege woningen significant hoger is ten opzichte van de aankoopprijs van de woningen in verhuurde staat", vult Frederik Sinke, commercieel directeur van Direct Wonen Vastgoed aan.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021