Southeast US Holdings bv, een volle dochteronderneming van Equity One, doet het overnamebod op DIM Vastgoed nv gestand, melden de twee bedrijven in een gemeenschappelijk persbericht vrijdag.

Op het moment van aflopen van de aanmeldingstermijn donderdag om 17.45 uur waren in totaal 1.467.825 aandelen aangemeld, waarmee het belang van Equity One in DIM Vastgoed uitkomt op 92,5%. Het Amerikaanse vastgoedfonds had reeds 74,7 van het aandelenkapitaal in handen.

Op 17 februari deed Equity One, door middel van zijn dochteronderneming, een formeel bod op DIM Vastgoed van $7,30 per aandeel.

Een aantal kleinaandeelhouders vonden het bod echter te laag. Bovendien zou het bod op ongepaste wijze tot stand zijn gekomen.

Michael Wyler van investeringsmaatschappij MultiQuest, dat ongeveer 1% van DIM bezit, meldde donderdag aan Dow Jones Nieuwsdienst af te wachten hoeveel aandelen na het aflopen van de aanmeldingstermijn zijn aangemeld, om op basis van die informatie te beslissen welke stappen te ondernemen. Wyler herhaalde dat hij in ieder geval zijn belang niet aan zou melden en adviseerde andere aandeelhouders dit ook niet te doen.

De Vereniging van Effectenbezitters noemde de overname van Equity One eerder deze week nog mager, maar meldde aan Dow Jones Nieuwsdienst uiteindelijk niet tot een advies te kunnen komen aan zijn achterban omtrent de kwestie de aandelen wel of niet aan te bieden.

Aandeelhouders die hun aandelen nog niet hebben aangemeld krijgen hiertoe de gelegenheid tijden de na-aanmeldingstermijn die loopt van maandag 29 maart 09.00 uur tot vrijdag 9 april 17.45 uur.

Het aandeel DIM sloot donderdag op EUR7,23.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021