2e UPDATE: Multi verkoopt 15% van de portefeuille aan Corio, APG doet mee met extra emissie

Vastgoedfonds Corio heeft overeenstemming bereikt met ontwikkelaar Multi voor de overname van een internationale winkelportefeuille voor €1,3 mrd. Om de aankoopsom te financieren zal Corio voor €600 mln aan nieuwe aandelen uitgeven. Multi kwam in de loop van de middag nog met extra gegevens. Zo beslaat de transactie met Corio circa 15% van de uitstaande portefeuille van Multi.

Met de overname van de Multi-portefeuille wordt Duitsland een nieuwe thuismarkt voor Corio, zo meldt het vastgoedfonds in een toelichting. De overname behelst vier bestaande winkelcentra in Duitsland, Spanje en Portugal ter waarde van €662 mln en vijf ontwikkelprojecten in Duitsland ter waarde van €660 mln.
Daarmee is een eind gekomen aan de onzekerheid over het verloop van de onderhandelingen met Multi die al in december vorig jaar waren opgestart.

APG, grootaandeelhouder van Corio, met een belang van 36,8% in het fonds zal pro rata deelnemen aan de nieuwe emissie van €600 mln die Corio voornemens is te doen ter financiering van de overname. Het resterende deel zal Corio financieren met de bestaande bankfaciliteiten.

In het VJ Profs gedeelte leest u meer over deze deal en het commentaar van Hans van Veggel, oprichter van Multi.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021