Voormalige ASR woningbeleggingspecialisten richten Pin Oak Asset Management op

Onlangs zijn Onno Hoff, Robert Kwakman en Maarten van Soolingen gestart met hun bedrijf Pin Oak Asset Management. Pin Oak biedt integraal asset management aan corporaties, particulieren en institutionele partijen op het gebied van woningbeleggingen. 

De dienstverlening bestaat uit werkzaamheden op het gebied van het opzetten of uitvoeren van portfolio- en objectbeleid, planning en control, structureren van adequate governance en het inrichten van rapportages. Dit kan via adviesdiensten, maar ook op interim-basis. 

Over het waarom en het tijdstip om een eigen bedrijf te starten is oprichter Onno Hoff duidelijk: “Gelet op de uitdagingen die er liggen bij woningcorporaties, buitenlandse partijen die een platform in Nederland zoeken en particulieren die willen switchen van commercieel onroerend goed naar woningen, is dit het juiste moment. Pin Oak is de full-service dienstverlener die deze partijen helpt om hun doelen te realiseren.”

Gezamenlijk verleden bij ASR
De drie oprichters hebben een gezamenlijk verleden bij ASR vastgoed vermogensbeheer. Onno Hoff MRE MRICS was daar de afgelopen zeven jaar werkzaam als Managing Director Woningen en MT-lid en verantwoordelijk voor het woningteam en het ASR Dutch Core Residential Fund. Tussen 2003 en 2008 werkte hij als Asset Manager bij Vesteda. Daarnaast is hij sinds 2009 lid van het bestuur van RICS Nederland. 

Maarten van Soolingen MBA was enkele jaren verantwoordelijk voor de financiële kolom. Hij was onder meer betrokken bij de structurering van het winkelfonds van ASR de introductie van Risk Management en verantwoordelijk voor Taxatie Management. In zijn rol als custodian-directeur was hij verantwoordelijk voor het toezicht op het fondsmanagement en de inrichting van de governance. 

Robert Kwakman heeft een financiële en fiscale achtergrond en specialiseerde zich vanaf 2008 in business intelligence en informatievoorziening over vastgoedprocessen. Zo vervulde hij diverse controller functies en was hij onder meer betrokken bij het inrichten van een Datawarehouse omgeving, het Business Intelligence Competence Center en de definiëring van het vastgoed Lexicon bij ASR. 

De jarenlange ervaring van de oprichters van Pin Oak en hun samengebrachte kennis van (woning)vastgoed bij institutionele beleggers staan garant voor een klantgerichte en integrale aanpak.

 



Reacties


Laatste nieuws