Co-creatie nieuwbouw in Utrecht leidt tot snelle verkoop en hogere woningprijzen

In het nieuwe woongebied Leidsche Rijn vindt momenteel een interessante woningontwikkeling plaats waarbij potentiële klanten vroegtijdig bij het ontwikkelproces worden betrokken. De woningen zijn een initiatief van MSolutions Real Estate en waren binnen twee maanden al voor 70% verkocht tegen circa €40.000 hogere prijzen. Beumer Garantiemakelaars en Nieuwbouw Nederland hebben MSolutions Real Estate geadviseerd ten aanzien van de prijsvraag, architectuur, marketing, prijsstelling en de benadering van de doelgroepen.

‘De Verandering’ maakt deel uit van het nieuwe woongebied Leidsche Rijn en is gelegen in het plangebied Hoge Weide. Dariush Oranghi, directeur MSolutions Real Estate: “Wij wonnen in 2013 de tender voor dit project. Co-creatie was en is het uitgangspunt voor ons. De naamgeving van ‘De Verandering’ is de resultante van deze nieuwe kijk op ontwikkelen.”

Eerste uur
“Tijdens het ontwikkel- en creatieproces bleven de toekomstige klanten aangehaakt. Door middel van een uitgebreide online enquête zijn geïnteresseerden vanaf het eerste uur gevraagd naar de woonwensen. Het online platform gaf de woonconsument de mogelijkheid om de woning verder te ontwikkelen. Belangstellenden van het eerste uur zijn de toekomstige bewoners”, zegt Oranghi.

De koopsommen variëren van € 229.500 tot € 329.500 vrij op naam. De verkoop is verzorgd door Waltmann Makelaars, Beumer Garantiemakelaars en De Hypotheekshop Leidsche Rijn. “Al binnen twee maanden tijd was 70 % van de woningen onder contract. Woningen met een vergelijkbaar woonprogramma werden in concurrerende projecten voor € 40.000,- minder aangeboden. Een uitstekende prestatie, welke zonder co-creatie niet was gelukt”, benadrukt Julius ter Haar van Beumer Garantiemakelaars.

Kansrijk
“Wij zijn er van overtuigd dat ook op andere locaties - samen met gemeenten en/of andere grondeigenaren - deze aanpak kansrijk is. De kennis en expertise van Nieuwbouw-Nederland in het proces is hierbij onmisbaar geweest”, aldus Oranghi.

 

Voor nadere informatie over het ontwikkelproces:

MSolutions Real Estate,

Dariush Oranghi

030-6014349 

Beumer Garantiemakelaars,

Julius ter Haar

030-6776000

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022