NEPROM optimistisch: verkoop nieuwbouwwoningen schiet naar 25.000 dit jaar

De NEPROM ziet al herstel in de markt voor nieuwbouwwoningen in Nederland. Zo verwacht deze vereniging van ontwikkelaars dat dit jaar 25.000 nieuwbouwwoningen zullen worden verkocht, flink meer dan sinds het begin van de crisis 2 jaar geleden maar nog altijd 40% onder het niveau van vóór de crisis. Dat blijkt uit het persbericht van de NEPROM vanmiddag. Inmiddels heeft directeur Jan Fokkema extra commentaar gegeven aan Vastgoedjournaal. Die kunt u op HIER lezen op VJ Profs.

We laten de NEPROM aan het woord in hun persbericht: "Het herstel van de woningmarkt lijkt door te zetten. Dit is vooral zichtbaar in een stijging van het aantal verkopen. Voor het derde opeenvolgende kwartaal lag de verkoop van nieuwbouwwoningen hoger dan in het kwartaal ervoor. De projectontwikkelaars verkochten het laatste kwartaal vooral meer nieuwbouwwoningen in het middeldure en dure prijssegment.

Volgens de NEPROM, de vereniging van professionele projectontwikkelaars, werden in het vierde kwartaal van 2009 circa 5.500 nieuwe woningen verkocht. Dit is een toename van ruim 15% van het derde kwartaal toen 4.850 nieuwe woningen werden verkocht. Het aantal verkopen is weer op het niveau van het derde kwartaal van 2008, toen de kopersstaking net begon. Als het herstel zich doorzet verwacht de NEPROM dat in 2010 ongeveer 25.000 nieuwbouwwoningen verkocht zullen worden. Dit ligt nog altijd bijna 40% onder het reguliere verkoopniveau van voor de crisis.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021