Volkers Wessels Vastgoed, Synchroon en de gemeente Rotterdam hebben een ontwikkelingsovereenkomst getekend voor het House of Design. Het bouwwerk komt op de Kop van Zuid en Katendrecht te staan.

Het gaat om een multifunctioneel complex waarbinnen het Duitse designconcept Stilwerk een belangrijke plaats inneemt. Met de ontwikkeling van het House of Design wordt een belangrijke stap gezet in de transformatie van de Rijnhaven tot een centrumstedelijk gebied en ontstaat een logische koppeling met het European China Centre en Katendrecht.

Winkels en kantoren
Het programma omvat ca. 70.000 m2 winkels, horeca, kantoren, maatschappelijke voorzieningen en woningen. Het thema van het House of Design is ‘Design, Lifestyle en Living'. De stedenbouwkundige visie is ontwikkeld door prof. Egbert Kossak uit Hamburg en Renner Hainke Wirth Architekten, in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam en de Ontwikkelingscombinatie Rijnhaven (Synchroon en Volker Wessels Vastgoed).

Robuuste havenarchitectuur
Belangrijke kenmerken van het ontwerp zijn robuuste havenarchitectuur in combinatie met een opbouw van lichte terrasappartementen op de hogere verdiepingen. Met de ontwikkeling van het House of Design zal op deze markante plek in Rotterdam een innovatief woon-, werk- en winkelmilieu ontstaan. Daarmee zal Rotterdam als woon- en werkstad aantrekkelijker worden. De start van het project is voorzien in 2012 en heeft naar verwachting een bouwtijd van circa 3 jaar.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021