"Vastgoed op Mipim-beurs is binnen vijf jaar achterhaald"

Mark Dixon, hoofd van kantoorverhuurder Regus, windt er tijdens een persconferentie op de Mipim-vastgoedbeurs geen doekjes om. "Heel wat gebouwen die hier in Cannes worden gepresenteerd, zijn achterhaald", klinkt het. "Er staat immers een revolutie te gebeuren in vastgoedland. De sector zal er binnen vijf jaar compleet anders uitzien."

Volgens de studie Agility@Work, die plaatsvond bij topmanagers van onder meer Nokia, Accenture en BP kan een goed doordachte vastgoedreductie kan bedrijven zo'n 5000 tot 12.000 euro per jaar opleveren. "Te veel bedrijven hebben nog dure zetels in de hoofdsteden", klinkt het bij Philip Ross, CEO van Unwired Ventures en co-auteur van onder meer The 21 st Century Office.  

"De blue chip companies, die vooruitlopen op het vlak van kostenefficiëntie en human resources management (hrm), durven radicale veranderingen aan. Zij investeren niet in peperdure kantoren, maar richten flexibele arbeidsplaatsen in. Geen vaste stek voor elke werknemer, maar een virtueel kantoor dat waar dan ook in gang gezet kan worden. Niet in de bedrijfszetel, maar thuis, in hotels, de Starbucks-vestigingen en Regus-kantoren zullen de innovatieve ideeën worden geboren," verduidelijkt Ross.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021