Glencore huurt 3.300 m² in kantoorpand Blaak 31

Met ingang van 1 juli 2010 zal Glencore Grain 3.300 m² kantoorruimte huren in het kantoorgebouw Blaak 31 te Rotterdam. Na een lange periode van huur in de Coolse Poort heeft de handelsmaatschappij gekozen voor het nieuwbouwproject van Provast in het Laurenskwartier. Woensdagmiddag hebben Glencore en Provast de 10-jarige huurovereenkomst getekend.

Kantoorgebouw Blaak 31 wordt gerealiseerd naast het station Blaak en de in aanbouw zijnde Markthal, ook een Provast-project. Het spectaculaire gebouw krijgt een opvallende uitkraging richting de Willemsbrug en wordt opgetrokken uit natuursteen en glas. Een belangrijk kenmerk van het pand is het zeer duurzame karakter. Door toepassing van duurzame materialen en technieken wordt een GreenCalc+ score van boven de 200 punten gehaald.

Het kantoor beschikt over 23.000 m² vloeroppervlakte, waarvan door Loyens & Loeff reeds 14.000 m² is gehuurd. Het gebouw, in belegging genomen door CRI, wordt 1 juli 2010 opgeleverd. De Mik Bedrijfshuisvesting trad op als adviseur van Glencore, DTZ Zadelhoff trad op als adviseur voor Provast en verzorgt tevens de verhuur van de resterende 6.000 m²

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021