Ze behoren beide tot de meest veelbelovende jonge ondernemingen van Nederland en slaan nu de handen ineen op weg naar nog meer succes: BounceSpace en Sendcloud. Laatstgenoemde heeft een huurovereenkomst (membership) afgesloten van ruim 300m2 bij BounceSpace Eindhoven, dat een inspirerende werk- en ontmoetingsplek biedt aan creatieve startups. “Met Sendcloud hebben we een zeer innovatief bedrijf op het gebied van e-commerce en technologie aan ons weten te binden”, toont BounceSpace-oprichter Jorn van Lieshout zich verheugd. 

Sendcloud werpt zich op als schakel tussen webwinkels en pakketvervoerder PostNL, waardoor het uitdraaien van verzendlabels voor webshophouders verleden tijd is. Bestellingen kunnen op die manier sneller worden afgehandeld. De groeipotentie van het softwareplatform blijkt wel uit het feit dat het bedrijf in korte al meer dan 400 webwinkels heeft gecontracteerd. Ook is het aantal werknemers nog steeds groeiende.

Via SKEPP

Niet gek dus dat oprichters Rob van den Heuvel, Bas Smeulders en Sabi Tolou op zoek gingen naar meer kantoorruimte. “Daar kwamen wij in beeld”, legt Van Lieshout uit. “Dat gebeurde via kantoorbemiddelaar SKEPP online. Ik hoorde dat Sendcloud op zoek was naar een inspirerende werkplek in Eindhoven waar ze makkelijker op kunnen schalen. Tijdens het kennismakingsgesprek gaven ze al gauw te kennen graag gebruik te maken van de faciliteiten die de BounceSpace-community hen biedt.” Volgens de jonge ondernemer sluit de komst van Sendcloud bovendien mooi aan op wat hij met BounceSpace in de Lichtstad wil bereiken. “Eindhoven heeft zichzelf bewezen als de technologie en design hoofdstad van Nederland. Wij brengen graag al het talent op dit gebied samen. Het contracteren van het Sendcloud past perfect in dat plaatje.”

Het gaat zowel Sendcloud als BounceSpace voor de wind. BounceSpace begon de succesvolle kantoorformule enkele jaren geleden in Amsterdam: de huurders stroomden al gauw binnen. Afgelopen voorjaar werd daarom een tweede vestiging in Eindhoven geopend. Ook Sendcloud kent een vliegende start. De startup werd onlangs nog genomineerd werd voor de prestigieuze LOEY Awards. Daarnaast zijn beide ondernemingen door ondernemersnetwerk Sprout opgenomen in de zogenoemde 25 onder de 25: de lijst met de meest veelbelovende ondernemers onder de 25 jaar. 

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021