Exclusief op VJ Profs: hoeveel m2 neemt AKD in de hoogste kantoortoren van NL af?

Vandaag neemt de vestiging Rotterdam van advocaten- en notariskantoor AKD haar intrek in de Maastoren. Dit imposante kantoorgebouw van 38.000 m2 te Rotterdam is met 165 meter en 44 verdiepingen het hoogste gebouw van Nederland. Het gebouw is door OVG ontwikkeld en heeft met SEB Asset Management een Duitse eigenaar. Navraag van Vastgoedjournaal bij AKD leert dat zij 6000 m2 in gebruik zullen nemen voor 200 personeelsleden.

Dat heeft Han Weegink, directeur Marketing & Communicatie van AKD verklaard. Over de afgesproken huurprijs kon Weegink tegenover Vastgoedjournaal geen uitspraak doen. 

Bert Heikens, bestuursvoorzitter van AKD: "De Maastoren markeert de stevige positie die AKD de afgelopen jaren heeft verworven. De Maastoren is een bijzonder duurzaam gebouw. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van het Maaswater voor warmte- en koudeopwekking. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de ambitie van Rotterdam om de CO2 uitstoot te halveren en aan de ambitie van AKD om zo duurzaam mogelijk te ondernemen."

Het bezoekadres van AKD Rotterdam is vanaf vandaag: Wilhelminakade 1, 3072 AP Rotterdam.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021