Aboutaleb start bouw hoofdkantoor Dura Vermeer

Met het slaan van een damwand vieren bouwconcern Dura Vermeer en Rotterdam Airport Business Park vandaag in bijzijn van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, Frits Huffnagel wethouder van Den Haag, Jos Nijhuis, CEO & President Schiphol Group en Dick van Well, voorzitter Raad van Bestuur van Dura Vermeer Groep NV de start van de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Dura Vermeer. Met de start van deze bouwwerkzaamheden is ook het eerste ontwikkelingsproject van Rotterdam Airport Business Park officieel begonnen.

Het nieuwe multitenant kantoorgebouw is ontworpen door JHK Architecten en een ontwikkeling van Dura Vermeer Vastgoed in opdracht van Schiphol Real Estate, de initiatiefnemer van Rotterdam Airport Business Park. De Dura Vermeer bedrijfsonderdelen Dura Vermeer Beton- en Waterbouw en Dura Vermeer Bouw Rotterdam zijn verantwoordelijk voor de realisatie van de vier lagen tellende ondergrondse parkeergarage respectievelijk het kantoor. Het gebouw krijgt een vloeroppervlakte van ca. 12.000 m² bvo. Medio 2010 wordt het pand opgeleverd. Dura Vermeer neemt circa 6000 m² in gebruik. De overige ruimtes zijn vooralsnog te huur.

In het nieuwe kantoorpand wordt de Raad van Bestuur samen met concernstafdiensten en een aantal werkmaatschappijen van Dura Vermeer gehuisvest. Dura Vermeer heeft gekozen voor Rotterdam Airport Business Park vanwege haar bijzondere karakter alsmede de centrale ligging en de goede bereikbaarheid van het business park.

De komende jaren ondergaat Rotterdam The Hague Airport een metamorfose. Om de ambitie van vijf sterren zakenluchthaven met comfortabel en hoogwaardig business park waar te maken, wordt er fors geïnvesteerd in infrastructuur, groen en water èn wordt gefaseerd het kantoren- en bedrijvenpark 'Rotterdam Airport Business Park' ontwikkeld.

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021