Ontwikkelingsactiviteiten Ballast Nedam lopen stevig terug in 2009, geen herstel dit jaar

Als een van de laatste bouwconcerns heeft ook Ballast-Nedam vanochtend de jaarcijfers gepubliceerd. Zowel omzet als resultaat zijn in 2009 lager uitgekomen dan in 2008 maar desondanks lagen ze hoger dan de aanvankelijk pessimistische verwachtingen van verschillende analisten. Zo bedroeg het operationeel resultaat in 2009 €17 mln, tegen €42 mln een jaar eerder. De omzet daalde 3% tot €1,4 mrd terwijl analisten op €1,3 mrd rekenden.

Voor dit jaar wordt nog geen herstel voorzien, zo blijkt uit de toelichting op de jaarcijfers door de directie van Ballast-Nedam. Voor 2010 wordt een operationeel resultaat van €10 mln tot €15 mln verwacht. Ook de omzet zal naar verwachting verder dalen.

Als we de divisie Bouw en Ontwikkeling er even uitlichten: de omzet daarvan daalde met 4% tot € 705 mln, goed voor de helft van de totale omzet. Infrastructuur is goed voor de andere helft. De sterke stijging van de omzet van grote projecten kon de forse daling bij vastgoedontwikkeling niet compenseren. Lezers van Vastgoedjournaal waren hiervan al overigens eerder op de hoogte door het interview met Charlie Martens eind vorig jaar. Zie HIER om het interview met Martens nog eens te lezen. 


Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021