Grontmij CEO: geen verdere terugval bouw en industrie in 2010

Grontmij verwacht in 2010 geen verdere terugval bij de bouw- en industie-activiteiten te zullen zien, zegt bestuursvoorzitter Sylvo Thijsen donderdag tegenover Dow Jones Nieuwsdienst.

Het advies-en ingenieursbureau meldde voorbeurs een 5% lagere omzet van EUR800 miljoen over 2009, waarbij de daling voornamelijk te wijten is aan een mindere vraag bij bouw en industrie.

Grontmij richt zich daarom op water- en enrgiebesparingsprojecten bij gebouwen. "Die projecten zijn niet genoeg om de terugval bij bouw te compenseren, maar voorkomen wel een verdere terugval", aldus Thijsen.

De CEO ziet daarnaast druk in de lokale markt, waar Grontmij in Nederland circa 25% van de omzet behaalt. "Projecten worden vertraagd of vallen weg", zegt Thijsen.

De onderneming heeft daarom eerder aangekondigd het personeelsbestand met nog eens 100 werknemers te verminderen, nadat in 2009 al 400 werknemers het bedrijf verlieten.

De reorganisatie moet in juni zijn voltooid, waardoor Grontmij in de tweede helft van het jaar EUR3 miljoen tot EUR5 miljoen kan besparen, aldus Thijsen.

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021