Evert Kroon in voorarrest in zaak Des Bouvrie

Vastgoedbelegger/ontwikkelaar Evert Kroon heeft vorige week voorarrest gekregen wegens een fiscaal geschil waarbij ontwerper Des Bouvrie mogelijk hierbij betrokken is, zoals Vastgoedjournaal vanochtend meldde. Kroon Group, de vastgoedonderneming van Evert Kroon bevestigt vandaag in de media dat haar directeur in voorarrest zit wegens vermoedens van belastingfraude.

Naar verluidt is ook een andere werknemer van Kroon Group gearresteerd. Daarop geeft de onderneming geen commentaar. Volgens betrokkenen zit Kroon nog mogelijk twee weken in voorarrest. Volgens het FD worden Kroon en zijn collega er van verdacht te hebben gefraudeerd met facturen bij zowel de bouw als bij verbouwingen van privé panden. Het gaat om bedrijfspanden en woningen.

De rekeningen voor deze privé panden zijn vermoedelijk gefactureerd aan de BV's van Kroon. De in rekening gebrachte omzetbelasting is bij de Belastingdienst teruggevraagd en vervolgens uitbetaald. De verdachte liet zo vermoedelijk zijn privé verbouwingen betalen door zijn bedrijven en door de belastingbetaler. Het geschatte nadeel voor de Belastingdienst bedraagt ongeveer €1,5 mln. Bij tientallen bedrijven in het hele land is administratie in beslag genomen.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021