IKEA vestigt nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

Per 1 maart 2010 is het landelijk hoofdkantoor van IKEA gevestigd aan de Paasheuvelweg 5 in Amsterdam. IKEA heeft onder begeleiding van DTZ Zadelhoff een huurovereenkomst gesloten met PingProperties voor het gehele object. Het gebouw is 2.800 m² groot en telt 54 parkeerplaatsen. De overeenkomst is aangegaan voor een periode van 4 jaar.

IKEA heeft onder meer gekozen voor het gebouw aan de Paasheuvelweg vanwege de perfecte ligging nabij de IKEA-vestiging in Amsterdam Zuidoost. Deze bevindt zich tegenover het gehuurde hoofdkantoor aan de andere zijde van de Gaasperdammerweg.

IKEA is in 1943 opgericht. Sindsdien is de IKEA Groep uitgegroeid tot een toonaangevende winkelketen met 123.000 medewerkers in 25 landen met een jaaromzet van meer dan €21,5 mrd.

Het gebouw aan de Paasheuvelweg 5 in Amsterdam is eigendom van Perspective Property Investments B.V. Het asset management wordt uitgevoerd door PingProperties. PingProperties is een investment management organisatie die zich richt op de topvolumes van de commerciële vastgoedmarkt voor kantoren en die investeringen structureert middels fondsen.

IKEA werd bij deze transactie begeleid door DTZ Zadelhoff.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021