De bekende interieur-ontwerper Jan des Bouvrie wordt verdacht van betrokkenheid bij een vastgoedfraudezaak in Utrecht. Vorige week hield de FIOD-ECD in deze zaak twee verdachten aan. Justitie weigert commentaar te geven op de mogelijke betrokkenheid van Des Bouvrie, en ook de interieur-ontwerper zelf wil op dit moment niet reageren.

Dat melden verschillende kranten vandaag. De verdachten bij de zaak in Utrecht zijn twee mannen van 47 en 52 jaar, die werken in de vastgoedsector. De twee zouden hebben gefraudeerd met facturen bij het bouwen en verbouwen van privépanden. Het gaat om zowel bedrijfspanden als woningen.

Gisteren liet het functioneel parket van het OM weten dat de rekeningen voor deze privépanden vermoedelijk zijn gefactureerd aan de BV's van de 52-jarige verdachte. De in rekening gebrachte omzetbelasting werd bij de Belastingdienst teruggevraagd. Justitie denkt dat de verdachte zo zijn privéverbouwingen liet betalen door zijn bedrijven en door de belastingbetaler. Het geschatte nadeel voor de Belastingdienst bedraagt ongeveer €1,5 mln.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021