Kleine aandeelhouders DIM Vastgoed blijven zich tegen overname verzetten

Het wil maar niet vlotten met de volledige overname van DIM Vastgoed door de Amerikaanse vastgoedonderneming Equity One. Dat bleek gisteren bij de bijzondere aandeelhoudersvergadering van DIM Vastgoed. Een aantal kleine aandeelhouders van DIM Vastgoed blijft zich verzetten tegen een overname omdat ze het huidige bod van $6,16 per aandeel te laag vinden. Momenteel staat de beurskoers van het fonds ruim een dollar hoger.

Equity One heeft al ongeveer 75% van de aandelen DIM Vastgoed in handen. Begin 2009 kocht Equity One van Homburg Invest Inc diens aandelen DIM Vastgoed nog voor $11,00 per aandeel.

Volgens advocaat Pieter van der Korst, die de belangen behartigt van investeringsmaatschappij MultiQuest, dat ongeveer 1% van DIM bezit, en de Belgische vastgoedholding Vabeld werd het belang in de boeken van Equity One echter gewaardeerd op ongeveer $22 - $23. "Dat zegt iets over de waarde van het aandeel", aldus Van der Korst in het FD gisteren.

Daarnaast is er de onvrede over de forse afwaardering op het vastgoed van DIM Vastgoed in 2009 ter voorbereiding van een in september aankondigde, maar nooit gerealiseerde, claimemissie. De daaruit voortvloeiende koersdaling lijkt volgens de advocaat te zijn gedaan om Equity One te laten profiteren, waarna Equity One op 27 november met het indicatieve bod van $6,16 per aandeel kwam.

De directie en RvC van DIM Vastgoed onder leiding van Jan Dane steunen het bod van Equity One en herhaalden gisteren van oordeel te zijn dat het belang van de aandeelhouder met een minderheidsbelang het best gediend is bij het bod.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021