Woningbeleggers Dag: De verkopers aan zet

Binnenlandse maar ook zeker buitenlandse beleggers zien kansen om te investeren in de Nederlandse huurwoningmarkt. Er is al veel geschreven over de grote plukken woningbezit die corporaties gaan afstoten. Maar de corporaties zelf zijn nog te weinig aan het woord geweest. Welk vastgoedbezit gaan zij afstoten? En onder welke voorwaarden. Voor welke prijzen? Hoe worden de woningen getaxeerd? Waar zitten de juridische knelpunten, en wat zegt onafhankelijk onderzoek over de financiële verbetering voor corporaties na de verkoop van woningbezit? Kortom, voor het eerst de visie van corporatiebestuurders over het afstoten van woningbezit. 

Tijdens de vorige Woningbeleggers Dag waren de kopers aan het woord, nu zijn de verkopers aan zet!

Dagvoorzitter Jimmy Kools (CFO Fakton) Door zijn jarenlange ervaring met de corporatiesector en zijn financiele achtergrond bij Fakton weet hij beide werelden met elkaar te verbinden. De dagvoorzitter, die de zaal graag bij de discussie betrekt weet precies waar de kansen en knelpunten zitten. 

PROGRAMMA: 

12:00 Inlooplunch: Netwerken tijdens de lunch


Paul Vismans, Lid van de raad van Commissarissen Woonstad Rotterdam,
Presentatie over de verkoop van woningbezit van corporaties. Visie op de verkoop van woningbezit versus andere mogelijkheden om investeringscapaciteit vrij te maken.

 

René Grotendorst, voorzitter Raad van Bestuur woningcorporatie Rochdale 

Grotendorst is bestuurder van een van de grootste corporaties in Nederland. 

Het meeste woningbezit bevindt zich in Amsterdam. 
- Hoe kijkt hij als bestuurder naar de woningbeleggingsmarkt? 
- Hoe om te gaan met verkoop van grootschalig woningbezit? 
- Welk bezit verkopen om maximaal rendement te halen? 
- Woningbezit verkopen en het sociale aspect 
- Verkoop woningbezit en de gemeente als partner Henk Rotgans, directeur Onderhoud & Ontwikkeling bij woningcorporatie Havensteder
- Hoe gaat Rotterdamse corporatie Havensteder om met complexgewijze verkoop van de bestaande voorraad?
Pauze: Koffie, thee en netwerken 

Eline Goemans, partner Kennedy van de Laan Advocaten 

Juridische hobbels bij de verkoop van woningcorporatie- portefeuilles aan marktpartijen. Waar moeten verkopers en kopers rekening mee houden? De verkoop van corporatiebezit is complexer dan de meeste partijen doen vermoeden. Gemeente Den haag
Ted Zwietering – programmadirecteur Wonen
Hoe kijken bestuurders van grote gemeente tegen de verkoop van corporatiebezit aan. Hoe zal de gemeente zich opstellen naar buitenlandse of binnenlandse investeerders die ineens grote volkshuisvesters worden? Welke afspraken kunnen investeerders maken met gemeenten? Hoe kijkt de gemeente naar de Vestia Portefeuille?

Netwerkborrel
Nieuwe contacten leggen tijdens het genot van een drankje en een hapje.

Locatie:
WTC Amsterdam (Zuidas) in het auditorium. Er is ruime parkeergelegenheid onder het WTC. De locatie is tevens eenvoudig bereikbaar met het OV vanaf het CS. klik hier voor de routebeschrijving

Inschrijven en kosten

Voor 295 euro (excl. BTW) kunt u deelnemen aan dit kwaliteitsseminar op 7 oktober. Stuur een mail naar info@buildingbusiness.nl met als onderwerp 'Woningbeleggers Dag'. Vermeld ook uw adres in uw mail. Wij sturen u zo snel mogelijk een bevestigingsmail.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022