Arcadis profiteert van overheidsmaatregelen infrastructuur, omzet en winst stijgen

Het is niet alleen kommer en kwel op de internationale vastgoedmarkten. Het internationale ingenieursbureau Arcadis profiteert van grote infrastructurele werken die door nationale overheden in gang zijn gezet om het economisch herstel in gang te zetten. Dat blijkt uit de jaarcijfers 2009 vanochtend. Zo steeg de omzet met 3% naar €1,8 mrd en de netto operationele winst met 6% naar €74,3 mln.

Wel ziet Arcadis een afzwakking van de groei van de infrastructuurmarkt en verwacht dat de bodem in de gebouwenmarkt als gevolg van de vastgoedcrisis nu wel is bereikt.

"Overheidsinvesteringen zorgden ervoor dat de infrastructuurmarkt op peil bleef, met afzwakkende groei door druk in de gemeentelijke markt. In de milieumarkt werd de margedoelstelling gehaald ondanks een autonome omzetdaling door minder uitgaven van private klanten. De crisis werd het sterkst gevoeld in de gebouwenmarkt, vooral bij commercieel vastgoed, resulterend in een sterke omzetdaling en lagere marges. De orderontvangst in het tweede halfjaar wijst erop dat de milieumarkt geleidelijk herstelt en bij gebouwen de bodem is bereikt", aldus bestuursvoorzitter Harrie Noy in een toelichting. Ondanks een afzwakking van de infrastructuurmarkt verwacht Noy dat deze markt ook in 2010 ‘robuust' blijft.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021