Panagro bv startte donderdag 4 maart startte voor Woningbedrijf Velsen met de bouw van 52 appartementen aan de Oranjestraat. De buizen voor de WKO- installatie (warmte/koude opslag) zijn vorige week al aangebracht.

De handeling om de start van de bouw voor het hele gebied te markeren heeft vorig jaar plaatsgevonden. Cabaretier Eric Koller zorgde ervoor dat de start op een ludieke manier werd gevierd.

Kwaliteit
Woningbedrijf Velsen is blij dat ondanks de crises, die ook de vastgoed en woningmarkt treft, de bouw van de 52 appartementen in twee gebouwen aan de Oranjestraat door kan gaan. Naast een kwalitatief hoog niveau van het interieur is er ook veel aandacht geschonken aan de architectuur. Maar liefst vier architectenbureaus van naam hebben de gebouwen mede ontworpen. Samen met het hoogwaardige inrichtingsplan van de openbare ruimte krijgt dit deel van IJmuiden weer de klasse en kwaliteit die het verdient.

Energiebewust
De appartementen worden voorzien van een WKO-installatie. De benodigde bronnen zijn al tot 150 meter diep de bodem ingebracht. 's Winters brengen zij warmte en zomers voeren zij die juist af. De nieuwste complexen van Woningbedrijf Velsen De Planeet en De Meteoor zijn voorzien van ditzelfde systeem. Hier is het voor de eerste keer dat Woningbedrijf Velsen dit toepast in een eigen project.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021